Ga naar inhoud

Te koop: appartement Daguerrestraat 175a 2561 TS 's-Gravenhage

Plink Garantiemakelaars Den Haag
Contact me

Verkocht

€ 315.000,- k.k.

Monumentaal schoolgebouw op de rand van het gewilde Regentessekwartier en het Valkenboskwartier, dat in 1905 voor de Elout van Soeterwoude basisschool werd gebouwd aan de Daguerrestraat. Het project is tussen de Beeklaan en de Edisonstraat gesitueerd in een kindvriendelijk autovrij woonerf en is in 2022 getransformeerd tot hoogwaardig woongebouw met 20 luxe turn-key appartementen. Het unieke karakter van het schoolgebouw is behouden gebleven waarbij kwalitatief hoogwaardige individuele appartementen zijn ingepast binnen de bestaande bebouwing. De appartementen beschikken over een courante maatvoering van 42 m² tot 103 m² woonoppervlak en vraagprijzen variërend van € 250.000,- t/m € 599.000,- kosten koper.

De ontwikkelaar heeft 20 energiezuinige appartementen gerealiseerd, allen voorzien van een energielabel A en een ‘out-of-the-box-oplossing’ voor wat betreft het parkeren. De toekomstige bewoners krijgen geen recht op parkeerplaatsen op de openbare weg, maar kunnen daarentegen aansluiten bij het collectief wijzijndeel.nl met 8 deelauto’s in de wijk. Bij voldoende animo binnen de VVE kan later eventueel gekozen worden voor 2 exclusieve deelauto’s voor leden van de VVE pal om de hoek op de Beeklaan. Door de 4,5 meter hoge plafonds leenden de voormalige schoollokalen zich perfect om bijzondere appartementen met vides te maken, zo krijgt ook dit gebouw weer een compleet nieuw leven, een leven in een volgende eeuw.

Het Regentessekwartier is een overwegend gaaf voorbeeld van een in het vierde kwart van de 19de eeuw gerealiseerde uitbreidingswijk voor de middenstand, waarvan het rechte verkavelingspatroon en het gesloten bouwblok in overwegend neo-renaissance architectuur typerend zijn. Het is een bijzonder levendige buurt en 1 van de 19 Haagse beschermde stadsgebieden die tussen 1885 en 1910 is gebouwd in de voormalige polder ‘t Kleine Veentje. Vanuit de voormalige school ben je met de fiets of tram zo op het strand, in het centrum of op station Den Haag Centraal. Zowel de populaire Fahrenheitstraat als de Weimarstraat zijn op loopafstand te bereiken en beschikken over een ruim aanbod aan lokale speciaalzaken, biologische winkels, koffiebarretjes en sfeervolle kleinschalige horecagelegenheden. Daarnaast is er veel ruimte voor kunst en cultuur, te vinden bij de vele galeries of het bruisende buurttheater De Nieuwe Regentes.

De voordelen van de centrale ligging van het Regentessekwartier.
Middels tramverbinding lijn 11 ben je zo op het strand, lijnbus 12 brengt je richting Kijkduin en tram 3 is een perfecte verbinding naar de Haagse binnenstad. Gezien de unieke ligging aan het woonerf wordt er een gezamenlijke inpandige fietsenberging gebouwd met genoeg ruimte om de fietsen te stallen, zodat er geen overlast voor het complex veroorzaakt wordt.

Indeling 2-kamer vide appartement 1e etage straatzijde :
Centrale entree, ruime hal met gezamenlijke gangen naar de diverse appartementen, entree appartement 1e etage volledig voorzien van houten lamelvloeren met brede delen, hal, luxe toilet met wandcloset, design fontein, antracietkleurige plavuizen en marmerlook wandtegels, stookruimte met cv-ketel, heerlijk lichte living met een riante hoogte van maar liefst 4.30 meter met luxe open keuken met inbouwapparatuur en open trap naar de entresol met de ruime slaapkamer, luxe badkamer met inloopdouche met regen- en handdouche, glazen scherm, vaste wastafel met meubel en verlichte spiegel, handdoekradiator, inbouwverlichting, antracietkleurige vloertegels, marmerlook wandtegels en opstelplaats wasmachine en droger.

De media van deze advertentie betreft een modelwoning en niet per definitieve het daadwerkelijke appartement. De afwerking van elk appartement is vanzelfsprekend vergelijkbaar met de modelwoningen. De plattegrondtekening en de metrages van de woning zijn wel correct weergegeven.

Aanvullende informatie:
– ’s-Gravenhage sectie AM 1720
– Bouwjaar 1905
– Transformatie 2022
– Gemeentelijk beschermd stadsgezicht
– Gezamenlijke fietsenberging
– Vloer- en wandisolatie
– Nieuwe kozijnen met dubbele beglazing HR++
– Houten balustrades kunnen eventueel worden vervangen voor aluminium glasbalustrades of andersoortige afwerking
– 11/277 aandeel in actieve VvE
– Maandelijkse VvE bijdrage ca € 59,40 pmnd
– Collectieve opstalverzekering
– Meerjaren onderhoudsplan
– 1 jaar garantie op de uitgevoerde werkzaamheden
– Projectnotaris Ellens & Lentze
– Energielabel A
– Oplevering kan indien gewenst snel
– Algemene verkoopvoorwaarden Plink NVM Garantiemakelaars van toepassing

  • 53 m2
  • 1

Features Daguerrestraat 175a

Overdracht

Vraagprijs€ 315.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Woonoppervlakte53 m2
Inhoud190 m3

Bouw

SoortBovenwoning
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1905
Dak typePlat dak
IsolatievormenMuurisolatie, Vloerisolatie, HR glas
EnergielabelA

Indeling

Aantal verdiepingen2
Aantal kamers2
Aantal slaapkamers1
Aantal badkamers1

Monthly costs

Location Daguerrestraat 175a

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

524.882

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

53%

20% NL

21%

20% NL

26%

20% NL

Comparable listings